top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
  • Foto van schrijverTessa

Low calorie vegan kwarktaart

Mega lekker én een plaatje, deze vegan kwarktaart

Wil je graag genieten van een heerlijke vegan kwarktaart, maar niet teveel calorieën naar binnen werken? Dit is echt hét recept dat voldoet aan die eisen! Ik was een tijdje geleden bezig met Weight Watchers om die laatste zwangerschapskilo's er eeeeindelijk af te krijgen en dan is dit écht een heerlijk verantwoorde traktatie! Deze taart wil je! Voor wie bekend is met het hele WW puntensysteem: 3 punten maar mensen! Voor 1/8 stuk taart! YUM! De bananen maken het echt lekker zoet, dus no worries. Het voldoet echt aan de taarteneisen.


Ik geef hieronder allerlei alternatieven om de taart op te leuken en nog een en ander toe te voegen. Kijk waar jij zin in hebt, qua moeite en smaak en maak er je eigen feestje van!

Mocht je na het maken van dit lekkere recept nog meer cravings hebben naar kwarktaart: een tijdje geleden deelde ik ook deze lekkere kwarktaart met Oreobodem. Echt een must-try!


vegan kwarktaart

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan kwarktaart vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan kwarktaart

  • 3 grote (over)rijpe bananen

  • 1 flinke tl agar-agar

  • 500 gram soja kwark

  • 120 gr digestive koekjes 0% suiker (Albert Heijn)

  • 25 gr plantaardige margarine als Vioblock

  • 1 tl vanillepoeder

  • 1 el cacaopoeder (dit kan je ook weglaten)

  • Evt. een aantal aardbeien voor decoratie

  • Springvorm met een diameter van ongeveer 18 cm.

vegan kwarktaart

Bereiding vegan kwarktaart

1. Maak eerst de bodem van de taart door de boter te smelten in een pannetje. Verkruimel de digestive koekjes en meng dit door elkaar.


2. Druk dit mengsel plat op de bodem van je met bakpapier belegde taartvorm en zet deze in de koelkast.


3. Bereid de agar-agar voor zoals omschreven op de verpakking en laat even afkoelen. Let op dat je dit niet té lang doet, het moet nog vloeibaar zijn als je het bij je kwarkmengsel doet.


4. Doe nu de bananen, de kwark en vanillepoeder in de blender en mix door tot een gladde massa.


5. Voeg je agar-agarmengsel hieraan toe en mix nogmaals op lage stand.


6. Wil je nu, net als op de foto hierboven, twee lagen: chocolade en vanille? Schep dan de gewenste hoeveelheid uit de blender en voeg aan de in de blender resterende substantie de cacao toe. Mix nogmaals.


7. Stort dan eerst de chocolademix op de bodem en daarna de vanillemix er bovenop.


8. Wil je er helemaal een feestje van maken en ook die mooie hartjes bovenop je taart? Pureer dan 2 of 3 aardbeien met een klein beetje water. Doe ze in een spuitzak of spuitfles en spuit voorzichtig stipjes in lijnen over je taart. Pak een satéprikker of een eetstokje en strijk voorzichtig in de lijnvormen over de taart, zodat je de stipjes uitrekt tot hartjes.


9. Zet de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.


Misschien sla jij stap 6 en 8 over en stort je gewoon lekker simpel je vanillemix bovenop de bodem. Of misschien voeg jij de cacao wel toe, maar dan aan de gehele mix en maak je niet twee laagjes. Helemaal goed! Maak er je eigen feestje van! Natuurlijk kan je de taart ook decoreren en nog lekkerder maken door er vers fruit en eetbare bloemen, zoals viooltjes, bovenop te leggen.


Geniet ervan!

Wil je meer inspiratie voor vegan taarten? Probeer dan ook eens deze heerlijke vegan witte chocoladetaart met frambozen! Of misschien ben jij op zoek naar meer verantwoorde vegan recepten? Dan is dit lekkere bananenbrood ook zeker het proberen waard!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page